DO-IT-YOURSELF EASTERN EUROPEAN FESTIVAL

NOBORDERFEST #7! 26 martie 2011, Atelier DIY (str Pestalozzi nr. 20)


do it yourself eastern european festival

ORA 19:00

ILUZIA - melodic punk rock in struggle (Slovacia)

LIVIA SURA - blackened sludge / crust (Romania)

DASA FON FLASA - one man folk project (Slovacia)

IN DESCHIDERE (Romania) - radical hip hop

+FILMS & WORKSHOPS, PHOTO EXHIBITION, DISTRO'S, VEGAN BUFFET & MANY MORE...


*NU ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente cauzate de modificarea line-up-ului. Insa, ne pare rau pentru accidentul cu bicicleta suferit de chitaristul trupei X, motiv pentru care au fost nevoiti sa-si anuleze turneul.


NOBORDERFEST MYSPACE


colectivul Hrana Nu Bombe! din Timisoara


32seconds

Un eveniment underground care îsi propune sa ofere spatiu pentru exprimarea ideilor scenelor Do-It-Yourself din Europa de Est.

De-a lungul anilor, oamenii din tarile est-europene au fost, si continua sa fie despartiti de granite fizice sau virtuale, idei preconcepute sau ideologii care promoveaza ura si discriminarea, razboaie sau regimuri totalitare. Festivalul No Border este un proiect international. Acest efort de a uni oameni din diferite parti ale Europei de Est este unic, iar alegerea ca oras de desfasurare a orasului Timisoara este motivata si de asezarea sa oarecum centrala în spatiul est-european.
Alegerea datei de 26 martie a avut ca temei faptul ca am vrut ca evenimentul sa aiba loc în cadrul Saptamânii Europene de Lupta Împotriva Rasismului, participantii manifestându-se astfel direct împotriva rasismului, fascismului, antisemitismului, xenofobiei, nationalismului. Acest lucru îl consideram important, mentionând ca festivalul nu este doar un alt eveniment artistic. Noi consideram important ca acest festival sa aiba un aspect tridemensional cultural-social-politic; tocmai de aceea preferam sa folosim termenul de „oameni” în locul celor de „artisti”, „punkisti”, „activisti”.

Nu dorim sa prezentam „undergroundul” ca o subcultura, strict legata de aspectul muzical, ca o faza în drumul catre semnarea unui contract cu o casa mare de discuri sau ca o faza caracteristica unei vârste (care odata cu absolvirea liceului sau facultatii se încheie). Privind astfel problema, No Border se doreste a fi o alternativa la ceea ce a fost pâna acum, în general, si la ceea ce este acum, în special.