INTERVIU: CRACKS IN THE WALL (in numarul 0)

interviu realizat de D.

1. Hey David! Ai putea sa ne faci o scurta biografie a formatiei, sa ne spui ce anume faci tu si toate acele chestii plictisitoare?

Cracks In The Wall s-a format, cred, la sfarsitul anului 2005, avand primul concert la inceputul anului 2006. Eu am format trupa pur si simplu pentru ca am vrut sa cant intr-o formatie fast hardcore in genul vechiului hardcore American (Black Flag, Jerry's Kids, Negative Approach, etc.)si al hardcore/punk-ului Olandez (Lärm, BGK etc.).


De pe atunci am inceput sa avem destule concerte in Olanda, Belgia, Germania si Marea Britanie. Am scos un demo, urmat de un fel de discografie care contine tot ce am realizat pana acum plus 3 melodii noi, facuta pentru un turneu scurt pe care l-am avut cu Reproach anul trecut.
La sfarsitul anului trecut am ajuns sa facem parte din echipa Crucial Attack, la care am scos 7" Ep-ul nostru de debut. E scos de cateva luni si pana acum reactia a fost destul de buna. Asta ne aduce in punctul in care suntem acum, turneul in Romania, Austria, Ungaria si posibil Serbia.
Apropos, eu cant la chitara.2. Oamenii din Timisoara vor avea ocazia de a va vedea live, ce asteptari aveti de la acest concert? De fapt, aveti vreo asteptare?

Singura asteptare pe care o am mereu este aceea ca va fi distractiv. Incerc sa nu ma astept la anumite lucruri, pentru ca este usor sa iei lucrurile de-a gata. De fiecare data facem ceea ce stim mai bine, ajungem la concert, ne mobilizam sa cantam cat de bine putem si speram ca lumea va fi placut surprinsa si va pleca cu ceva de acolo.

3. Cum merge treaba cu materialul nou scos recent? Descrie-l putin!

A fost un fel de pain in the ass tot procesul de inregistrare plus lansare, dar este gata acum. In legatura cu descrierea, cred ca este ceea ce este si ceea ce am vrut sa fie, hardcore punk energic si rapid. Nimic mai mult, nimic mai putin. Sper ca oamenilor sa le placa.

4. Ce anume te influenteaza cel mai mult, in afara muzicii?

Asta este o intrebare grea. Ceea ce ma influenteaza pe mine cel mai mult este tot cacatul care se intampla la ora actuala in lume, si totusi, cu tot cacatul din lume, se pare ca inca mai sunt oameni cu care poti relationa si avea interese comune, aceleasi convingeri si pasiuni. Un raspuns vag, stiu, dar nu pot enumera lucrurile care ma influenteaza, ar putea fi o carte, oameni cu care vorbesti, etc.

In afara muzicii, Black Flag este o inspiratie imensa pentru mine, datorita eticii si turneurilor non-stop pe care le aveau.

5. Consideri Cracks In The Wall o formatie politica?

Cred ca vei capata un raspuns diferit din partea fiecaruia din formatie. Nu suntem o formatie politica tipica, asta insemnand discursuri aferente pe scena. Chestiile astea sunt deja implementate in scena hardcore punk si majoritatea oamenilor cred si gandesc cam aceleasi lucruri, cel putin in Olanda.

Totusi, se gasesc lucruri sociale si politice in versurile noastre, dar mai mult ca o mica observatie venita dintr-un punct de vedere personal. De exemplu in melodia noastra "The Process Of Bumming Out", versurile sunt despre politicieni populisti si oamenii care asimileaza fara nici o problema chestiile de genul asta, un subiect care este destul de relevant in Olanda, odata cu ascensiunea unui politician de dreapta, Geert Wilders. Muie lui:)

6. Cum stau lucrurile in scena locala?

Scena locala (vorbesc despre Olanda si Belgia) este foarte buna, multe formatii bune. Recent a inceput sa devina destul de diversificata si dinamica, in locul acelorasi formatii trase pe banda.
Cateodata chiar sunt prea multe concerte, ceea ce duce la putina lume la fiecare concert, pentru ca sunt multe lucruri de facut.
Cred ca incepe sa se schimbe totusi, sper ca mai multi copii sa inceapa sa se implice, chestia asta devine o problema in Olanda.

7. Spune-ne cateva formatii care merita sa fie ascultate de catre toata lumea, dar trebuie sa ne precizezi si de ce!

Reproach - Sunt prietenii nostri din Belgia. Rapizi ca dracu, fac muzica de ceva ani si sunt pur si simplu una dintre cele mai bune formatii hardcore din lume. Ah si sunt niste tipi fortosi! http://www.myspace.com/reproach666

A.S.H. - Din Olanda, aproape ridicol de rapizi. Sunt mai mult pe partea de powerviolence, care aminteste de trupe ca Infest si chestii de genul. Sunt geniali! http://www.myspace.com/axsxhxgrind

Citizens Patrol - Trupa geniala, in genul hardcore punk-ului din anii '80. Au doua single-uri, pe Crucial Attack si No Way Records (Direct Control, Government Warning) http://www.myspace.com/citizenspatrol

8. Ai cateva sfaturi pentru tineretu' care vrea sa se apuce de zdranganit instrumente?

Pur si simplu s-o faca. Luati-va chitari ieftine, amplificatoare si un set de tobe si repetati pana va vin dracii! Faceti-va singuri melodiile, inregistrarile, scoateti un demo, incercati sa faceti rost de concerte. In general : munciti din greu si iubiti fiecare minut!
E usor.
Acum 5 ani nu mi-as fi inchipuit ca voi canta in Romania, ca voi scoate un album, etc. Singurul sfat pe care-l pot da este : pur si simplu s-o faca. Si Do It Yourself!

9. Acum urmeaza o intrebare previzibila (sau poate nu). Ce stii despre Romania? Nu ai voie sa folosesti Google!

Sincer sa fiu, nu stiu mare lucru. Stiu de Ceausescu si despre revolutia, corecteaza-ma daca gresesc, care a inceput cu protestele din Timisoara.
Am gasit si ascultat si cateva formatii din Romania in ultimele saptamani, deci dupa parerea mea se intampla lucruri destul de ok acolo.

10. Multumesc pentru raspunsuri! Daca mai ai ceva de adaugat, esti liber s-o faci aici. Bafta cu turneul si sa speram ca va veti simti bine in Romania!

Sunt destul de increzator si ar trebui sa fie destul de tare! Sper ca o sa ne placeti! Multumesc pentru interviu si mult succes cu zine-ul!